Помоћ(отвори) (затвори)

Портал није оптимизован за мобилне телефоне и таблет уређаје.

На овој страни можете наћи упутство за коришћење понуђених функционалности Портала које је сортирано по категоријама. Избор категорија се налази на десној страни екрана.

Регистрација корисничког налога и пријава на систем

Напомена: Портал није оптимизован за мобилне телефоне и таблет уређаје, тако да већина проблем са креирањем (регистрацијом) корисничког налога потичу од неправилно унете адресе електронске поште и од чињенице да сте поступак регистрације налога радили са свог мобилног телефона или таблет уређаја.


Уколико поседујете квалификовани електронски сертификат није потребно регистровати кориснички налог, већ можете одмах приступити свом корисничком налогу на страници ПРИЈАВА.

Услов је да на свом рачунару имате правилно инсталиран ланац сертификата који преузимате са странице сертификационог тела, као и инсталиран одговарајући Middleware који такође можете преузети са странице сертификационог тела чији сертификат користите.

Напомена: На рачунару корисника осим клијентског софтвера једног сертификационог тела, не сме да буде инсталисан клијентски софтвер (миддлеwаре) за рад са квалификованим електронским сертификатима било ког другог сертификационог тела или било које банке, због могуће колизије у раду.За кориснике који не поседују квалификовани електронски сертификат, креирање (регистрација) корисничког налога одвија се у два корака:

  • на страници РЕГИСТРАЦИЈА попуните сва обавезна поља (ВОДИТЕ РАЧУНА ДА НЕ БРЗАТЕ И ДА ИСПРАВНО УНЕСЕТЕ СВЕ ПОТРЕБНЕ ПОДАТКЕ)
  • након исправно унетих свих података на адресу електронске поште коју сте навели приликом регистрације, у року од 15 минута стићиће вам активациони маил, где је потребно да потврдите да сте ви власник тог маила тако што потврдите на линк у маилу.

  • Напомена: Молимо вас проверавајте и фолдер са непожељном поштом на свом маилу, а уколико вам не стигне активациони маил пошаљите нам ваше податке на office@ite.gov.rs .

    Након успешно креираног корисничког налога, свом налогу на даље можете приступати преко странице ПРИЈАВА.


    Веома је важно да знате, да са једном адресом електронске поште можете креирати само један кориснички налог и да та адреса остаје повезана са подацима тог корисничког налога чак и након гашења корисничког налога.