Читај ми!

Проглашени победници #CodeGovernment Хакатона

28.05.2018 10:00

Након 48 сати непрекидног рада програмерских тимова, пријављених на први државни хакатон #CodeGovernment, стручни жирији у Београду и Нишу саслушали су њихове предлоге за унапређење корисничког искуства Националног Портала еУправа и донели одлуку о победницима. У Београду су додељене две награде, тиму Varhak и тиму Voidvoide , док је у Нишу награду добио тим BitPoBit. Победницима су додељене ваучери у вредности од по 2.500 долара за куповину у продавницама технике.

Победнички тим Varhak из Београда предложио је савременији и сведенији дизајн портала уз прегледну насловну страну и поједностављено кретање по сајту. Иван Бранисављевић из овог тима изјавио је: ”Наше решење препознаје потребе корисника и нуди му услуге које су логичне да ће баш њему требати.” Други награђени тим у Београду, тим Voidvoide из Новог Сада развио је прототип који, поред освеженог дизајна насловне стране, предлаже коришћење live chat услуге ради поједностављене комуникације корисника и портала. Нишки тим BitPoBit који је окупио два студента са Електронског факултета у Нишу и једног са Бристолског универзитета, изашао је са предлогом који у фокус ставља брзо проналажење жељених услуга које Портал еУправа нуди, уз чист дизајн.

„Ово такмичење програмера и дизајнера било је намењено редизајнирању и тражењу бољег и функционалнијег технолошког решења које треба да унапреди корисничко искуство Националног Портала еУправа. Такмичење је такође наставак сарадње коју држава има са ИТ заједницом и коју жели да подигне на виши ниво. Захваљујем се свим тимовима на предлозима решења и честитам победницима на освојеним наградама. “, изјавио је Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

Он је додао да Хакатон за Канцеларију значи почетак процеса трансформације и да у њему најзначајнију улогу има баш ИТ заједница која има увид у потребе тржишта које пратимо.

Чланица жирија испред Иницијативе Дигитална Србија била је и Вероника Тасић Вушуровић. Након доделе награда, Тасић Вушуровић је изјавила: „Велико је задовољство видети ниво ентузијазма и талента који су такмичарски тимови показали током ова два врло интензивна дана. Поготово ми је драго што смо видели да су тимови били посебно мотивисани због чињенице да ће њихове идеје помоћи свакоме од нас да убудуће лакше и брже комуницирамо са државом.“

#CodeGovernment Хакатон, организовала је Канцеларија за ИТ и еУправу у сарадњи са Кабинетом председнице Владе РС и Иницијативом Дигитална Србија а учешће је узело укупно 14 тимова, девет у Београду и пет у Нишу.

Kancelarija ITE

Kancelarija ITE

Kancelarija ITE

Kancelarija ITE

Kancelarija ITE

Kancelarija ITE

Kancelarija ITE


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи