Читај ми!

Престижно признање НАЛЕД-а за директора Канцеларијe за ИТ и еУправу

26.01.2018 13:00

Зоран Ђорђевић

Јовановићу признање за допринос развоју и промоцији еУправе

Престижно признање НАЛЕД-а за директора Канцеларијe за ИТ и еУправу доц. др Михаила Јовановића за допринос развоју и промоцији е-управе и електронских сервиса које се додељује изузетним појединцима из државне администрације

Доц. др Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу добитник је престижног признања за допринос развоју и промоцији е-управе и електронских сервиса које Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) сваке године додељује изузетним појединцима из државне администрације.

Јовановићу је награда уручена за лично залагање и резултате остварене у сарадњи са НАЛЕД-ом током претходне године у домену развоја електронске управе у Србији, укључујући и формирање функционалне Владине Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, успостављање Координационог савета за е-управу као платформе за јавно-приватни дијалог о развоју електронских сервиса државе према грађанима и привреди, и рад на увођењу и промоцији е-плаћања, е-архивирања, употребе електронског документа и електронских регистара.

„Најпре, желео бих да се захвалим свим члановима НАЛЕДА-а и Извршној канцеларији који су ме номиновали за ово престижно признање, а затим и Управном одбору који је препознао мој труд и велику посвећеност развоју електронске управе у Србији. Ово је значајно признање целокупном тиму Канцеларије. Захвалност на великој подршци у реализацији споменутих резултата упућујем председници Владе РС Ани Брнабић“, рекао је директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

Јовановић је додао и да је талас суштинских реформа у дигитализацији државне управе, побољшању свакодневице грађана и стварању повољније пословне климе за привреду, отпочео са формирањем Канцеларије за ИТ и еУправу.
„ Канцеларија за ИТ и еУправу, као служба Владе РС, формирана је као централни и највиши ИТ ауторитет у држави – чији директор одговара директно председнику Владе, што је умногоме олакшало напредак на пољу електронске управе, убрзало реализацију комплексних ИТ пројеката и довело до видљивих помака у пружању услуга електронске управе “, навео је он.

У првих пет месеци постојања Канцеларија је направила један од најзначајнијих корака у централизацији и оснаживању ИТ капацитета државе и формирала је први Државни дата центар, у којем је смештена кључна информационо-комуникациона инфраструктура државних органа. Недавно је омогућена употреба платних картица на националном Порталу еУправа и тако је корисницима по први пут понуђена обједињена електронска услуга државних органа. Успостављен је и Национални портал отворених подата, информациони систем „Бебо, добро дошла на свет“ је додатно унапређен могућношћу подношења захтева за родитељским додатком и омогућена је аутоматска овера картица здравственог осигурања.

Зоран Ђорђевић


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи