Читај ми!

Najava еЈАВНЕ расправе/ #СТОПРЕДОВИМА

04.09.2014 15:50

Дирекција за електронску управу при Министарству државне управе и локалне самоуправе сутра ће објавити модул на Порталу еУправа, www.euprava.gov.rs, намењен еЈавним расправама. Први нацрт закона који ће бити представљен јавности на Порталу еУправа је Нацрт закона о инспекцијском надзору који предлаже Министарство државне управе и локалне самоуправе.

еЈавне расправе омогућиће непосредно учешће грађана и свих друштвених субјеката у доношењу законских и стратешких докумената. Грађани и стручна јавност ће моћи брзо и лако, по први пут на једном месту, да виде и дају своје коментаре на нацрте закона.

Позивамо све државне институције да своје нацрте закона и предлоге стратешких докумената убудуће постављају и на Портал еУправа и тако на транспарентан начин омогуће свима да дају свој коментар.

Коришћењем и осталих услуга Портала грађанима је олакшана комуникација са државним органима и јавном администрацијом у смислу лакшег проналажења информација и одговарајућих формулара, као и једноставног  подношења захтева и пријема решења и осталих докумената. Портал еУправа омогућава да се одређени поступци пред јавном управом, који су се до сада обављали на шалтеру, сада могу обавити и од куће, односно без  физичког доласка на шалтер.


Портал еУправа Републике Србија представља централно место електронских услуга јавне управе за све грађане и привреду. Објављен је 2010.године на адреси www.euprava.gov.rs. и од тада се континуирано одржава, развија и уводе се нова техничка унапређења и нове функционалности.

Електронска управа је најједноставнији начин да се смање редови, избегне корупција, а да се повећају транспарентност и ефикасност у раду.


За додатне информације: Марија Лаганин, marija.laganin@deu.gov.rs


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи