Ministarstvo zdravlja

Ministarstvo zdravlja obavlja poslove državne uprave koji se odnose na: sistem zdravstvene zaštite; sistem obaveznog zdravstvenog osiguranja, drugih oblika zdravstvenog osiguranja i doprinosa za zdravstveno osiguranje; bliže uređivanje prava iz zdravstvenog osiguranja; učestvovanje u pripremi i sprovođenju međunarodnih sporazuma o obaveznom socijalnom osiguranju; stvaranje uslova za pristup i realizaciju projekata iz delokruga tog ministarstva koji se finansiraju iz sredstava pretpristupnih fondova Evropske unije, donacija i drugih oblika razvojne pomoći; sadržaj zdravstvene zaštite, očuvanje i unapređenje zdravlja građana i praćenje zdravstvenog stanja i zdravstvenih potreba stanovništva; organizaciju zdravstvene zaštite; stručno usavršavanje i specijalizaciju zdravstvenih radnika; zdravstvenu inspekciju; organizaciju nadzora nad stručnim radom zdravstvene službe; obezbeđivanje zdravstvene zaštite iz javnih prihoda; zdravstvenu zaštitu stranaca; evidencije u oblasti zdravstva kao i druge poslove određene zakonom.


Naziv usluge

Beli telefon

Organ zadužen za sprovođenje

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije

Opis

Građani mogu postavljati pitanja iz delokruga rada i nadležnosti Ministarstva zdravlja. Usluga je dostupna 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji. Ministarstvo će dostavljati odgovore na postavljena pitanja poštom u roku od 8 radnih dana ili putem SMS-a u roku od 8 radnih dana.

Gde i kako

Građani mogu postavljati pitanja iz delokruga rada i nadležnosti Ministarstva zdravlja pozivanjem telefonskog broja 0700 111 700. Usluga će biti dostupna 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji.

Pozivi se tarifiraju korisnicima usluge po ceni lokalnog poziva bez obzira iz kog dela zemlje zovu. Ministarstvo će dostavljati odgovore na postavljena pitanja poštom u roku od 8 radnih dana.


Građani takođe mogu postavljati pitanja i putem SMS poruke na kratak broj 3233 u sledećem formatu: MZ(razmak)tekst pitanja (ne duži od 160 karaktera). Usluga će biti dostupna 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji, za korisnike mreža MTS–a (064/065) i Telenora (062/063).

Cena SMS poruke koju plaća korisnik je 7 dinara + PDV. Ministarstvo će dostavljati odgovore putem SMS-a u roku od 8 radnih dana.

Korisni linkovi

Ministarstvo zdravlja

Pravna podloga

Ugovor između Mobilne telefonije Srbije i Ministarstva zdravlja Republike Srbije
Ugovor između Telenora i Ministarstva zdravlja Republike SrbijeMinistarstvo zdravlja

http://www.zdravlje.gov.rs

Nemanjina 22-26

+3813616256

+3812656548

eAnkete