Najčitanije vesti


Od četvrtka podnošenje zahteva za elektronske kartice zdravstvenog osiguranja moguće i preko portala euprava

9.11.2016 15:54:00

Građani koji do sada nisu podneli zahtev za zamenu stare zdravstvene isprave za novu elektronsku karticu zdravstvenog osiguranja, od četvrtka 10. novembra će imati mogućnost to da urade i putem Nacionalnog portala eUprava (www.euprava.gov.rs). Cela procedura je jednostavna i prilagođena korisnicima sa osnovnim poznavanjem rada na računaru. Novom uslugom predviđena je i mogućnost dostave novog dokumenta na adresu na kojoj je podnosilac zahteva prijavljen u bazi Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) i ta adresa će biti ponuđena kao opcija prilikom popunjavanja zahteva.

Predaja zahteva za elektronske zdravstvene knjižice uskoro i preko eUprave

23.10.2016 19:33:04

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) i Ministarstvo zdravlja žele da obaveste građane da će oni koji do sada nisu podneli zahtev za zamenu stare zdravstvene knjižice za elektronsku uskoro, a najkasnije od sredine novembra moći to da urade i putem nacionalnog Portala eUprava (www.euprava.gov.rs). Podršku resornim ministarstvima u ovom projektu pružaju Direkcija za elektronsku upravu i Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Nova elektronska usluga - online prijava dece u vrtiće građanima Beograda dostupna od 9. maja

4.5.2016 13:25:00

Umesto u redovima i pred šalterima, građani Beograda će od 9. maja decu moći da upisuju u predškolske ustanove i uz pomoć interneta, putem Nacionalnog portala eUprava (www.euprava.gov.rs). Sva dokumenta koja su do sada bila potrebna za prijavu zameniće jedan obrazac, a proces upisa biće jednostavan i u potpunosti besplatan.

kategorije

arhiva

Traži