Читај ми!

Проверите на интернету ко је власник стана пре него што га купите

05.09.2012 12:11

Нови интернет сервис Републичког геодетског завода нуди могућност грађанима да сазнају име власника непокретности пре него што је купе.

Сервис "KnWeb" нуди могућност претраживања централне базе података катастра непокретности Србије и јавно је доступан на адреси http://katastar.rgz.gov.rs/KnWeb.

Грађанину је за претраживање потребно да зна име општине, име катастарске општине и броја катастарске парцеле, или да зна адресу и број непокретности за коју је заинтересован. На основу ових података, грађанин може да сазна име, презиме и адресу власника непокретности.

У РГЗ наводе да је овај сервис покренут како би се спречиле злоупотребе и могућност да грађанин купи стан од особе које која није прави власник. Грађани посебно треба да обрате пажњу на датум ажурности података јер се ради о пилот пројекту.

Од овог сервиса користи ће имати и државни органи и локалне самоуправе јер ће моћи да провере све податке о непокретности као што су површина, терен, хипотека, износ, склопљен уговор итд. Претраживање није могуће по матичном броју имаоца права јер би то угрозило приватност грађанина.


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи