Читај ми!

еЗаказивање и електронске услуге МУП на Порталу еУправа

21.10.2011 16:30

У Клубу посланика 18. октобра 2011. године одржан је скуп на тему електронског заказивања (еЗаказивање) на Порталу еУправа (www.euprava.gov.rs) и проширењу скупа електронских услуга Министарства унутрашњих послова на Порталу. Циљ овог скупа било је разматрање могућности пуштања услуге електронског заказивања термина за издавање личних докумената у све полицијске управе, тј. веће градове у земљи.

Скупу су присуствовали начелници свих полицијских управа у Републици Србији, као и запослени који у полицијским управама пружају ИТ подршку. Скуп су отворили Милош Стевановић директор Управе за Дигиталну агенду, Лидија Јоксовић, заменица начелнице Управе за управне послове МУП, и Марија Кујачић, руководилац групе за развој Дигиталне агенде.

Uprava za Digitalnu agenduUprava za Digitalnu agendu

У првој половини дана одржане су презентације на тему функционалности Портала и еЗаказивања термина за подношење захтева за издавање личних докумената (Душко Сивчевић – МУП, Драгана Живковић-Јовановић – Управа за Дигиталну агенду), затим су изнесена досадашња искуства полицијских станица у раду са еЗаказивањем (Људмила Остојић – ПУ Нови Београд и Бранислав Ђурђев – ПУ Нови Сад).

Uprava za Digitalnu agendu

Поподневни део програма био је резервисан за округли сто на тему: „Могућности и изазови у примени еЗаказивања и других електронских сервиса“ у Полицијским управама и Полицијским станицама. Учесници округлог стола били су представници Управе за Дигиталну агенду (Милош Стевановић и Марија Кујачић), представници МУП (Милан Крагуљ, Лидија Јоксовић и Душко Сивчевић), као и сви присутни представници ПУ из целе Србије. За време округлог стола изнети су конструктивни предлози и анализирани потенцијални изазови у погледу примене електронских услуга које су у надлежности МУП. На крају округлог стола начелници полицијских управа изразили су генерално позитивно мишљење о имплементацији нових услуга на Портал еУправа, од стране свих Полицијских Управа.


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи