Читај ми!

Покренут Портал Е-управа у Новом Саду

21.08.2012 14:20

Грађани Новог Сада убудуће ће кроз пројекат електронске управе (Е-управа) моћи једноставније да дођу до одређених образаца и имају лакши увид у различите врсте администрације.

На порталу www.euprava.novisad.rs омогућен је приступ различитим електронским услугама органа Градске управе као што су: увид у Регистар инвеститора, увид у регистар административних поступака и увид у решења о грађевинском земљишту. За већину услуга неопходна је претходна регистрација корисника на Портал.

Портал пружа грађанима и могућност да преко интернета прате докле се стигло у решавању њихових предмета. На Порталу је могуће скинути и многобројне обрасце и документе неопходне за подношење захтева свим Градским управама.

У току је имплементација сервиса за електронско плаћање на буџетски рачун без провизије. За сада је могуће платити накнаду за коришћење градског грађевинског земљишта. Плаћање је могуће ивршити путем  DINA картице или банкарског трансфера, а ускоро се очекује потписивање уговорa за VISA, MasterCard и Maestro kaртицу. Овај вид плаћања заснива се на eПлаћању+ које је развила Управа за Дигиталну агенду Републике Србије. Платформа еПлаћање+ омогућава да се без додатног улагања реализује електронско плаћање на другим екстерним апликацијама.

Пројекат Е-управа финансира Европска унија. Партнери Новог Сада су Ниш, као пример добре праксе, и ЈКП „Информатика“ из Новог Сада као стручни сарадник. 


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи