Читај ми!

АПР се прикључио платформи за заједничку базу података компанија у ЕУ

01.04.2011 10:04

Министарство економије и регионалног развоја Владе Републике Србије саопштило је да је Агенција за привредне регистре (АПР) данас у Диселдорфу потписала Меморандум о разумевању са Министарством правде немачке области Северна Рајна–Вестфалија.

Србија се на основу тог документа укључује у пилот-пројекат за израду платформе за електронску размену података о регистрованим компанијама.

Пројекат има за циљ успостављање заједничке базе података о компанијама, њиховим огранцима и финансијским извештајима за Србију, Немачку, Ирску, Аустрију, Швајцарску и Македонију.

Овај пројекат ће послужити као образац за успостављање јединственог система регистрације и базе података компанија на нивоу целокупне Европске уније у наредном периоду, а најкасније до 2014. године.

Пројекат представља заједничку платформу Европске комисије и Владе Савезне Републике Немачке, у чије име пројектом руководи Министарство правде области Северна Рајна–Вестфалија.

Од АПР-а је затражена подршка за иницијативу која се односи на пружање података и развој посебног интерфејса за унапређење ове платформе која ће побољшати европску интероперабилност у области деловања привредних регистара.

У име АПР-а, Меморандум о разумевању потписао је директор ове агенције Звонко Обрадовић, а потписивању је присуствовао и регистратор у Регистру привредних субјеката Миладин Маглов, наводи се у саопштењу.


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи