Читај ми!

Електронска пријава детета у предшколску установу од данас у Смедереву и Инђији

01.04.2019 08:00

Пријава детета у предшколску установу путем националног Портала еУправа од данас омогућена у градовима Смедерево и Инђија. Родитељима је омогућено да без одласка на шалтер, захваљујући потпуно електронској услузи, обаве пријаву детета путем услуге еВртић.

До сада је ова услуга била омогућена у Београду, Шапцу, Сремској Митровици и Новом Саду.

Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем online обрасца, а прилагање извода из матичне књиге рођених и уверења о запослењу није потребно, јер се подаци проверавају аутоматски.

На Порталу еУправа је ова услуга омогућена још од маја 2016. године, када је град Београд почео да је користи. До данас је online поднето око 35.500 пријава за упис у вртиће у 4 града. Ова услуга је прва електронска услуга која је „победила“ папирну, јер је знатно већи број родитеља користио онлине услугу уместо класичне.

До јуна ове године, у плану је да се овај начин уписа деце у предшколске установе омогући у још 13 градова Србије, будући да Канцеларија за ИТ и еУправу жели да родитељима омогући лакши, бржи, потпуно електронски и бесплатан начин пријаве деце за упис у предшколске установе

Помоћ при коришћењу ове услуге и упутство за подношење електронске пријаве детета у предшколску установу доступни су на страници "помоћ".


Портал еУправа


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи