Читај ми!

Канцеларија за ИТ и еУправу уз подршку Иницијативе Дигитална Србија организује први државни Хакатон намењеног побољшању корисничког искуства грађана

25.04.2018 12:00


Канцеларија за ИТ и еУправу уз подршку Иницијативе Дигитална Србија организују први државни #CodeGovernment Hackathon намењен унапређењу корисничког искуства Националног Портала еУправа (euprava.gov.rs). Хакатон ће се одржати у Стартит Центрима у Београду и Новом Саду и простору Дели у Нишу, а намењен је свима који воле да програмирају, који су иновативни и спремни да прихвате изазов и приближе администрацију грађанима ”на клик”. 


Kancelarija ITE

„Сви пријављени тимови, добиће пројектни задатак на основу ког ће у периоду од 48 сати направити предлог софтверских или хардверских решења који ће функционално и визуелно дати предлог новог Портала еУправа. Хакатон ће бити одржан истовремено у Београду, Новом Саду и Нишу од 25. до 27. маја, а пријаве тимова трајаће од 25. априла до 13. маја 2018. године“, изјавио је Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

Он је позвао све заинтересоване да се пријаве на Хакатон и да са својим тимом посвете 48 сати мапирању новог дигиталног пута електронске управе ка грађанима - #CodeGovernment.

„Наше чланице су спремне да у овом пројекту уложе своје знање, искуство и контакте из ИТ сектора, са циљем да се корисничко искуство на Националном Порталу еУправа унапреди, а дигитални сервиси које портал нуди учине приступачнијим грађанима. Сарадња привреде и државе је од пресудне важности за трансформацију Србије у дигитално друштво, што је основна мисија наше организације. Само кроз заједнички рад можемо да дођемо до решења која ће омогућити да сваки појединац и свака компанија осете предности живота и пословања у дигиталној Србији“, изјавила је Вероника Тасић Вушуровић из Иницијативе Дигитална Србија.

Kancelarija ITE

Пријаву са правилима учешћа, сви заинтересовани могу пронаћи на насловној страни сајта Канцеларије за ИТ и еУправу ite.gov.rs или Националног Портала еУправа euprava.gov.rs.Данас је поред најаве Хакатона у Канцеларији потписан и споразум о сарадњи између Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду, Факултета организационих наука, Математичког факултета и Електротехничког факултета Универзитета у Београду и Електронског факултета Универзитета у Нишу.

Kancelarija ITE

Михаило Јовановић је истакао да је данас имао велику част да угости проф. др Зорана Ракића, проф.др. Мило Томасевића, проф. др Драгана Јанковића, проф.др. Милију Сукновића и проф.др. Радета Дорословачког.


Полазећи од општих друштвених интереса, а имајући у виду значај који све наведене институције имају у друштву, потписан је Споразум о сарадњи у следећим областима науке и научних дисциплина као што је информатика, информационе технологије, софтверско инжењерство, електронска управа, рачунарство, електроника и других.Сарадња ће ићи и у правцу остваривања студентске праксе; реализовања предавања стручњака Канцеларије; пружања услуга тренинга, семинара и других видова обуке; прикупљање података неопходних Канцеларији; снимање стања из надлежности Канцеларије, на основу договора са менторима са Факултета а везани су за надлежности рада Канцеларије.Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи