Читај ми!

Плаћање административних такси електронским новцем на Порталу еУправа

02.03.2018 13:41 Плаћање административних такси електронским новцем на Порталу еУправа

Од данас нова функционалност националног Портала еУправа – За све захтеве поднете преко Портала еУправа омогућено је плаћање административних такси електронским новцем.

Корисници националног Портала еУправа од данас за све захтеве поднете преко Портала еУправа (лична документа, продужење регистрације или неку другу од укупно 811 различитих услуга) могу плаћати административне таксе и електронским новцем.

Грађани еНовац могу да прибаве једноставном куповином iPay ваучера, без провизије, у некој од 500 продавница, дрогерија и мобил- шопова широм Србије. Након тога, довољно је да на Порталу еУправа одаберу опцију плаћања административне таксе електронским новцем, унесу податке са ваучера, потврде пренос средстава и успешно обаве трансакцију.
„Ово је један од најједноставнијих, али и најсигурнијих видова онлајн плаћања. Не изискује физички одлазак на шалтер, и могу га користити грађани који немају платне картице, па ни рачун у банци. Замена готовине за еНовац је не само комфорна, већ је и бесплатна - без провизије. Тако се за, на пример 1.000 динара добија исти износ у електронској валути. Важно је напоменути да средства са ваучера могу да се троше сукцесивно, из више пута, што додатно олакшава цео процес“, каже Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

Он је истакао да, осим ваучерима, еНовац корисници на порталу еУправа могу да користе и преко iWallet апликације за мобилни телефон, која је доступна на Google Play i App Store-u.

„iWallet је виртуелни онлине новчаник. Не везује се за рачун у банци, већ само за е-mail адресу, и могуће му је приступити преко мобилног телефона или рачунара. Допуњава се помоћу iPay ваучера, платним картицама или уплатницом у било којој Пошти или банци. Плаћање административних такси на овај начин је такође безбедно и једноставно“, додао је Михаиловић.

Подсетимо, од децембра прошле године на националном Порталу еУправа је омогућено коришћење Мастер кард, Виза или Дина платних картица свих банака које послују на тржишту Србије. На тај начин је по први пут заокружена електронска услуга државних органа, која до сада није била потпуна јер су корисници морали да иду на шалтере због уплате. 

Након картица и електронског новца у плану Канцеларије за ИТ и еУправу је да корисницима омогући плаћање административних такси интеграцијом е-Банкинга са налогом еУправе.

Упутство за плаћање iPay ваучером.


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи