Читај ми!

Подршка дигиталној трансформацији привреде

29.12.2017 08:25

Михаило Јовановић, в.д. директора Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Србије и Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије, потписали су данас Споразум о сарадњи две институције, ради подршке ефикасном спровођењу дигиталне трансформације привреде Србије.

Посебан фокус, у складу са усвојеном Стратегијом развоја индустрије информационих технологија за период од 2017. до 2020, биће на сектору малих и средњих привредних друштава и предузетништва - како да побољшају посао, први сазнају шта се догађа на тржишту - истакнуто је након потписивања.

 Подршка дигиталној трансформацији привреде 

Чадеж је рекао да ће дигитализација наше привреде бити један од највећих изазова у наредним деценијама. Према његовим речима, Канцеларија је стратешки партнер ПКС у том подухвату и две институције заједнички ће радити на решењима за привреду.

Михаило Јовановић, в.д. директора Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Србије истакао је да је дигитализација, као процес који прожима све сфере живота, један од приоритета Владе Србије.

„Канцеларија је окренута развоју информационих система који омогућују електронску управу, повезивање државних органа и услуге грађанима. Са друге стране, Привредна комора је та која све то треба да обезбеди привреди. ПКС је покренула сјајан пројекат и подршку у дигиталној трансформацији онима који желе да се трансформишу, али и инима који имају знање да то подрже“, истакао је Михаиловић.

Споразумом о сарадњи ПКС и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу предвиђене су заједничке активности на унапређењу примене информационих технологија и модернизације пословања, подршку привреди у том правцу, едукацију, размену знања, искустава, информација, предлагање нових мера за подстицање развоја индустрија које иновативно користе нове технологије. Сарадња подразумева и заједничко аплицирање за реализацију пројеката из области дигитализације, развој стратешких партнерстава у области дигитализације, коришћење националног Портала отворених података, информационо-комуникационе мреже републичких органа, као и капацитета државног Дата центра.

Зоран Ђорђевић


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи