Читај ми!

Осам једноставних корака и мање од два минута за плаћање за услуге поднете преко Портала еУправа

04.01.2018 13:21

Нова еУслуга на националном Порталу еУправа „еПлаћање административних такси“, стекла је велику популарност у веома кратком року због бројних погодности – између осталог и због могућности коришћења различитих платних картица– Мастер кард, Виса, Маестро и домаће Дина кард платне картице.

Такође, сама процедура онлајн плаћања је кратка, безбедна и веома једноставна. Одвија се у само неколико корака и изискује мање од два минута времена.

1. Након што корисник унесе све потребне податке за услугу са обавезном административном таксом, појављује се опција плаћање. Једноставним кликом на њу, отвара се наредни корак.
Зоран Ђорђевић

2. У другом кораку, корисник може да се определи за опцију плаћања платним картицама или општом уплатницом. Кликом на опцију плаћање картицама наставља са онлајн плаћањем и прелази на наредни корак. У случају избора опште уплатнице, добиће генерисану уплатницу са укупним задужењем, која може да одштампа и плати физички – одласком на шалтер поште или банке по избору.

Зоран Ђорђевић

3. У трећемо кораку код плаћања платним картицама корисник може да одабере банку преко које ће да реализује трансакцију. На Порталу еУправе у овом тренутку само преко Комерцијалне и Сосијете Женерал банке је могућа реализација трансакције, али се ускоро очекује имплементација сервиса других банака које послују у нашој земљи и које имају ову могућност.
Зоран Ђорђевић

4. Након одабира банке, добија информацију колико износи административна такса, колико провизија и колико износи укупно плаћање. Важно је напоменути да је кликом на опцију затвори и у овом кораку могуће одустати од плаћања картицом. Одабиром опције плаћање корисник наставља са процедуром.
Зоран Ђорђевић

5. У наредном кораку, отвара се страница оне банке коју је корисник одабрао у претходном кораку, а где је неопходно попунити неколико поља. У пољу број картице уноси се шеснаестоцифрени број, без размака, који се налази на предњој страни платне картице. У поље датум истека важења картице уноси се датум – месец и година. Овај податак налази се испод броја картице, на предњој страни. Најчешће има четири цифре и истакнут је у форми 08/20. Код ставке ЦВЦ2/ЦВВ2 код укуцава се троцифрен број, лоциран на заштитној траци, на полеђини картице. Након што унесе све потребне податке, корисник кликом на опцију плати, прелази на наредни корак.
Зоран Ђорђевић

6. Претпоследњи корак јесте верификација која постоји само код неких типова платних картица (не постоји за Дина картицу). Након клика на СМС, кориснику ће на телефон, у поруци, стићи низ бројева и симбола, које би у наредном кораку требало да унесе на Портал еУправа и тако потврди плаћање.

7. У финалном кораку, корисник у поље лозинка уноси низ бројева и симбола које је добио у СМС поруци, као средство верификације. Пред њим се још једном налазе сви подаци које је унео. Након што их пажљиво провери, и определи се за опцију потврди, плаћање је завршено. И у овом кораку могуће је обуставити процедуру, кликом на одустани.
Зоран Ђорђевић

8. Корисник добија обавештење да је ауторизација успешно обављена, а плаћање готово. Кликом на настави поново може да се врати на страницу са свим релевантним подацима везаним за плаћање.


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи