Читај ми!

Јовановић отворио XIII Smart eGovernemnt конференцију

08.11.2017 10:51

ЦИЉ ВЛАДЕ СРБИЈЕ И КАНЦЕЛАРИЈЕ ЈЕ ТРАНСПАРЕНТНА, ЕКОНОМИЧНА И ЕФИКАСНА ЈАВНА УПРАВА

Директор Канцеларије за ИТ и еУправу доц. др Михаило Јовановић, данас је отворио XIII по реду Smart eGovernemnt конференцију. Јовановић је на конференцији чија је главна тема „Дигитализација друштва и информациона безбедност“ истакао да је дигитализација једна од приоритетних задатака Владе Републике Србије чији је циљ успостављање транспарентне, ефикасне и економичне јавне управе.
Циљ Владе Србије и Канцеларије је транспарентна, економична и ефикасна јавна управа
„Средство за постизање овакве јавне управе је модерна, интегрална, ефикасна и свима доступна електронска управа. Зато је Влада одлучила да формира своју службу, као централни и највиши ИТ ауторитет у држави – Канцеларију за ИТ и еУправу, на начин да њен директор директно одговара председнику Владе“, истакао је Јовановић.
Он је додао да он има посебну част и задовољство да данашњу конференцију поздрави и отвори као први директор ове Канцеларије.
Он се у склопу свог излагања дотакао тема надлежности канцеларије, законске регулативе која регулише област ИКТ и еУправе као и пројеката на којима ће Канцеларија радити у наредном периоду, као што су: еЗУП, еИнспектор, нова национална инфраструктура за отворене податке – опен дата портал, унапређење еСервиса бебо, добродошла на свет, електронска плаћања на Порталу еУправа, надоградња система за подршку рада ауто школама као и редизајн Портала еУправа.
Циљ Владе Србије и Канцеларије је транспарентна, економична и ефикасна јавна управа
Велики посао је пред нама од наведених пројеката ту су и регистри Матичних књига, Држављанства, Централни регистар становништва и Метарегистар. Ту не смемо изоставити ИКТ инфраструктуру кроз успостављање државног дата центра као и образовање у области ИКТ на чему Влада Републике Србије на челу са председницом Владе Аном Брнабић интензивно ради додао је Јовановић.

Зоран Ђорђевић


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи