Čitaj mi!

Prijava deteta u predškolsku ustanovu elektronskim putem

08.05.2017 07:00 Prijava deteta u predškolsku ustanovu elektronskim putem

Prijava deteta u predškolsku ustanovu elektronskim putem na nacionalnom Portalu eUprava omogućena je za predškolske ustanove na teritoriji Grada Beograda, Sremske Mitrovice i Šapca. Upisni rok traje od 08. do 19. maja 2017. godine.

Elektronsko podnošenje zahteva će se kao i do sada, odvijati u dva jednostavna koraka – popunjavanje i slanje prijave, a proces će ostati u potpunosti besplatan. 

Ova usluga je dostupna na Portalu eUprava od maja 2016. godine, i u tom upisnom roku podneto je preko 10.000 prijava za upis u vrtić.

„Očekujemo da će se ove godine broj zahteva značajno uvećati i nadmašiti šaltere. Dokazali smo da sistem funkcioniše. Svih 10.000 prijava, koje su podnete preko eUprave, dostavljene su nadležnim predškolskim ustanovama. Naši dosadašnji korisnici su najbolja preporuka svim roditeljima koji će ove godine rešavati važno životno pitanje upisa dece u vrtiće“, rekao je Dušan Stojanović, direktor Direkcije za elektronsku upravu.

On je dodao da je tim Direkcije danonoćnim radom uspeo da korišćenje ove eUsluge omogući nezaposlenima, kao i roditeljima koji nisu državljani Republike Srbije, što će je u prošlogodišnjem roku predstavljalo prepreku za prihvatanje velikog broja zahteva.

„Kao i svaka druga eUsluga nacionalnog Portala, i online upis dece u vrtiće, najlakše se koriguje onda kada je najaktivniji. Dakle, Direkcija će nastaviti da unapređuje ovu uslugu u predstojećem upisnom roku. Kako neki problem ili nelogičnost budu detektovani, tako će biti i korigovani. Međutim, moramo da apelujemo na roditelje da pažljivo proveravaju sve podatke koje unose, a posebno matične brojeve, jer se tokom prošlog upisnog roka ovo pokazalo kao najveći problem i prepreka za slanje zahteva“, dodao je Stojanović.

On je pozvao sve roditelje da predaju zahtev za upis dece u vrtić elektronski jer će na taj način uštedeti vreme koje mogu da provedu sa svojom decom. 

Podsetimo, online upis dece u vrtiće prva je eUsluga nastala kao rezultat povezivanja i ukrštanja baza podataka i sistema različitih državnih institucija. Zahvaljujući ovom složenom procesu, brojna dokumenta potrebna za upis, koja su roditelji do sada morali da pribavljaju pred šalterima, zamenio je jedan elektronski obrazac.

Usluga je dostupna samo korisnicima koji imaju kreiran korisnički nalog (ukoliko nemate kreiran korisnički na��og potrebno je da kreirate nalog na stranici „Registracije“). 

U delu Usluge u horizontalnoj navigaciji, odaberite opciju Porodica>>Deca odaberete uslugu "Prijava deteta u predškolsku ustanovu“ i odaberite željenu predškolsku ustanovu.

Prijava deteta u predškolsku ustanovu elektronskim putem na nacionalnom Portalu eUprava omogućena je za predškolske ustanove:

Popunite formular ličnim podacima roditelja i deteta, te podacima vezanim za upis. Na ekranu dobijate rezultate na osnovu unetih podataka, i ako je sve u redu, kliknete na "podnesi zahtev". 

Za roditelje koji su strani državljani dostupna je usluga za predškolske ustanove na teritoriji Grada Beograda i ona se nalazi OVDE


Pošalji na:  


Pravo komentarisanja imaju samo registrovani korisnici. Registraciju možete izvršiti na stranici Registracija


Komentari

kategorije

arhiva

Traži