Читај ми!

Пријава детета у предшколску установу електронским путем

08.05.2017 07:00 Пријава детета у предшколску установу електронским путем

Пријава детета у предшколску установу електронским путем на националном Порталу еУправа омогућена је за предшколске установе на територији Града Београда, Сремске Митровице и Шапца. Уписни рок траје од 08. до 19. маја 2017. године.

Електронско подношење захтева ће се као и до сада, одвијати у два једноставна корака – попуњавање и слање пријаве, а процес ће остати у потпуности бесплатан. 

Ова услуга је доступна на Порталу еУправа од маја 2016. године, и у том уписном року поднето је преко 10.000 пријава за упис у вртић.

„Очекујемо да ће се ове године број захтева значајно увећати и надмашити шалтере. Доказали смо да систем функционише. Свих 10.000 пријава, које су поднете преко еУправе, достављене су надлежним предшколским установама. Наши досадашњи корисници су најбоља препорука свим родитељима који ће ове године решавати важно животно питање уписа деце у вртиће“, рекао је Душан Стојановић, директор Дирекције за електронску управу.

Он је додао да је тим Дирекције даноноћним радом успео да коришћење ове еУслуге омогући незапосленима, као и родитељима који нису држављани Републике Србије, што ће је у прошлогодишњем року представљало препреку за прихватање великог броја захтева.

„Као и свака друга еУслуга националног Портала, и оnline упис деце у вртиће, најлакше се коригује онда када је најактивнији. Дакле, Дирекција ће наставити да унапређује ову услугу у предстојећем уписном року. Како неки проблем или нелогичност буду детектовани, тако ће бити и кориговани. Међутим, морамо да апелујемо на родитеље да пажљиво проверавају све податке које уносе, а посебно матичне бројеве, јер се током прошлог уписног рока ово показало као највећи проблем и препрека за слање захтева“, додао је Стојановић.

Он је позвао све родитеље да предају захтев за упис деце у вртић електронски јер ће на тај начин уштедети време које могу да проведу са својом децом. 

Подсетимо, оnline упис деце у вртиће прва је еУслуга настала као резултат повезивања и укрштања база података и система различитих државних институција. Захваљујући овом сложеном процесу, бројна документа потребна за упис, која су родитељи до сада морали да прибављају пред шалтерима, заменио је један електронски образац.

Услуга је доступна само корисницима који имају креиран кориснички налог (уколико немате креиран кориснички налог потребно је да креирате налог на страници „Регистрације“). 

У делу Услуге у хоризонталној навигацији, одаберите опцију Породица>>Деца одаберете услугу "Пријава детета у предшколску установу“ и одаберите жељену предшколску установу.

Пријава детета у предшколску установу електронским путем на националном Порталу еУправа омогућена је за предшколске установе:

Попуните формулар личним подацима родитеља и детета, те подацима везаним за упис. На екрану добијате резултате на основу унетих података, и ако је све у реду, кликнете на "поднеси захтев". 

За родитеље који су страни држављани доступна је услуга за предшколске установе на територији Града Београда и она се налази ОВДЕ


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи