Читај ми!

Нa Портал еУправа пристигло више од 100.000 захтева за издавање нове картице здравственог осигурања

24.11.2016 13:06

На национални Портал еУправа пристигло је више од 100.000 захтева за замену старе књижице за нову картицу здравственог осигурања, од како је ова услуга пуштена у рад 11. новембра. Отворено је око 90.000 нових налога, са којима еУправа у овом часу броји више од пола милиона активних корисника.
Дирекција за електронску управу истиче да су, и поред рекордно великог броја захтева и нових корисника, сви лични подаци грађана заштићени и у потпуности безбедни.
Као што је већ најављено, прибављени су и ССЛ сертификати који обезбеђују највиши ниво заштите личних података грађана и сигурности електронских комуникација. 
Безбедност личних подата грађана апсолутни је приоритет Дирекције за електронску управу. Подсећамо да од оснивања до данас на Порталу није забележен ни један безбедносни инцидент, што доказује да су подаци корисника добро заштићени.
Национални портал еУправа јавности је доступан од јуна 2010. године и налази се на адреси www.euprava.gov.rs. Тренутно, броји више од пола милиона активних корисника. Подношење захтева за издавање нове картице здравственог осигурања, онлине упис деце у вртиће, заказивање термина за личну карту и возачку дозволу, поручивање извода из матичне књиге рођених и уверења о држављанству, регистрација возила и замена возачке дозволе, тренутно су најпопуларније од укупно 300 различитих електронских услуга.


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи