Читај ми!

За 24 сата стигло 24 000 захтева за eлектронске картице здравственог осигурања преко Портала еУправа

11.11.2016 08:29

Дирекција за електронску управу обавештава јавност и кориснике да је у последњих 24 часа предато 24 000 захтева за замену старе здравствене књижице за нову електронску картицу.

Услед огромног броја пристиглих захтева, рад националног Портала еУправа (www.euprava.gov.rs) од јуче је радио отежано због великог интересовања за услугу. Дирекција апелује на кориснике да буду стрпљиви и подсећа их да је крајњи рок за подношење захтева за издавање електронске картице здравственог осигурања 31. децембар.

Кораци у подношењу захтева за замену старе здравствене књижице за нову електронску картицу здравственог осигурања :

1. Идите на веб страницу: www.euprava.gov.rs
2. Кликните на банер на почетној страници Портала еУправа. Одаберите филијалу или испоставу на основу податка из старе здравствене књижице;
3. Попуните електронски образац (образац је доступан и на језицима мањина). У овом кораку се можете одлучити да ли желите да нову картицу здравственог осигурања преузмете лично, или да вам буде достављена на адресу на којој сте пријављени у бази РФЗО, односно адресу која је понуђена као опција на екрану; Апелујемо на грађане да уколико попуњавање захтева дуго траје онда може доћи до проблема и услуга ће бити обустављена, па је потребно да корисник потуно изађе из интернет прозора, поново га отвори и покрене услугу од почетка.
4. Након тога, добићете генерисану уплатницу; НАПОМЕНА: уплату је потребно извршити према инструкцијама добијеним преко Портала (број рачуна и позив на број);
5. Након извршене уплате, на свом профилу, на Порталу еУправа, можете пратити статус захтева: када је прокњижена уплата, када је РФЗО узео захтев у обраду, као и када је РФЗО израдио картицу здравственог осигурања.
6. Када је картица израђена, добићете информацију на свом профилу на Порталу еУправа, односно путем мејла или СМС-а (уколико сте ту опцију подесили на свом корисничком налогу на Порталу еУправа) да можете да је преузмете, или да вам је послата на одабрану адресу.

Уколико постоји проблем приликом отварања налога или пријаве на постојећи налог, молимо Вас да нас контактирате на office@deu.gov.rs .

Подсећамо грађане да ће се приликом уношења ЛБО броја, сви подаци повући из базе РФЗО у којој се налазе сви осигураници који се воде на носиоца осигурања. Уплатница ће се генерисати за све чланове који се воде на осигураника, цена издавања једне картице је 400 РСД и 69 РСД су трошкови доставе, уколико се корисник одлучи за ову опцију.

Нашим најстаријим суграђанима смо омогућили прави кориснички сервис за електронско подношење захтева уз помоћ ГУ Београда и студената Факултета организационих наука. Тимови ће од понедељка, бесплатно, ићи по домовима за старе који припадају ГУ Београд и уз наше најстарије суграђане предавати захтеве за издавање нове здравстене књижице.

Грађани који су већ уплатили износ таксе а нису предали захтев на филијалама РФЗО, могу да понове захтев преко Портала и да поново и плате, уз избор да ли желе доставу на одабрану адресу или не. Првобитну уплату могу повратити стандардном процедуром повраћаја административне таксе.

Дирекција за електронску управу апелује на кориснике да приликом уплате трошкова за израду нове електронске картице здравственог осигурања следе инструкције са Портала еУправа.

Напомињемо да ће, када је реч о грађанима који захтеве подносе online, РФЗО почети са процедуром израде нове електронске картице тек пошто добију информацију о уплати на жиро рачун и по позиву на број из генерисане уплатнице коју корисници аутоматски добијају на Порталу еУправа.


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи