Читај ми!

Услуге е-Управе у Србији користи готово 99 одсто фирми

29.09.2016 15:31

Електронске сервисе јавне управе користило је готово 99 одсто фирми у Србији током 2016. године, што је раст од четири процента у односу на прошлу годину - показује истраживање Републичког завода за статистику (РЗС). Е-сервисе је у претходној години употребило 95, а током 2014. године 92 одсто компанија у нашој земљи.

Душан Стојановић, директор Дирекције за електронску управу, истакао је да ова статистика најбоље говори у прилог томе да је еУправа постала користан и незаобилазан алат у свакодневном пословању домаћих компанија.

„ Развићемо нове електронске сервисе и учинићемо све да е-услуге учинимо доступним и корисницима мобилних телефона. Наш циљ је да еУправа постане доступна свима, на сваком месту и у сваком тренутку. Свесни смо одговорности и велике улоге коју има еУправа у ефикасном функционисању и развијању бизнис сектора“, изјавио је Стојановић и додао да готово сви расположиви подаци и статистике потврђују да, уместо пред шалтерима и у редовима, грађани Србије све чешће користе интернет за обављање послова са државним органима.

Национални портал еУправа јавности је доступан од јуна 2010. године и налази се на адреси www.euprava.gov.rs. Тренутно, броји више од 400.000 активних корисника. Заказивање термина за личну карту и возачку дозволу, поручивање извода из матичне књиге рођених и уверења о држављанству, регистрација возила и замена возачке дозволе, тренутно су најпопуларније од укупно 300 различитих електронских услуга.


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи