Читај ми!

Више од 2.300 захтева за online упис у предшколске установе

10.05.2016 15:26

Више од 2.300 захтева за оnline упис деце у предшколсе установе на територији Града Београда приспело је на Национални портал еУправа, за само 24 сата од како је ова услуга пуштена у рад. Сложени систем пријаве који укршта податке из неколико различитих база државних институција и поред великог броја пријава, функционише без проблема.

Душан Стојановић, директор Дирекције за електронску управу изразио је задовољство што је на овај начин олакшано остваривање права наших грађана и нагласио да је ово један у низу активности које ће довести до модерне, професионалне, одговорне управе оријентисане ка грађанима.
Он је подвукао да ова услуга омогућава електронску пријаву, али не и решавање даљих корака који подразумевају заседање комисије коју има свака предшколска установа и која одлучује о томе које дете ће бити уписано у вртић. Стојановић је апеловао на грађане да при пријављивању пажљиво попуне сва поља, а посебно поље за матичне бројеве, јер су се ту дешавале најчешће грешке уочене у ова два дана.

„Иако њих није много, пожељно је да пре саме пријаве родитељи још једном провере податке и увере се да нису направили грешку“, рекао је Стојановић и додао да је током јучерашњег и данашњег дана Дирекцију контактирало и неколико родитеља који су приликом online уписа открили да их послодавац није пријавио на Биро.

Подсетимо, захваљујући Online упису деце у вртиће, грађани Београда од јуче, уместо у редовима и пред шалтерима, своју децу могу да упишу у предшкосле установе и путем интернета, односно портала еУправа (www.euprava.gov.rs). Документа која су до сада била потребна за пријаву заменио један образац, а цео процес је у потпуности бесплатан и одвија се у два једноставна корака – попуњавање и слање пријаве.

Ова услуга резултат је заједничког рада Министарства државне управе и локалне самоуправе, Дирекције за електронску управу, Града Београда, Министарства привреде – Централног регистра обавезног социјалног осигурања (ЦРОСО), као и Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања – ПИО Фонда.

Образац за упис детета у предшколску установу на територији Београда моћи ће да се преда и лично у предшколској установи, али без потребе да се уз њега прилажу друга документа. Даљи ток пријаве тећи ће уобичајеним путем .


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи