Читај ми!

Више од два милиона захтева на Порталу еУправа

18.03.2016 14:10

Портал еУправа је премашио цифру од два милиона захтева, што потврђује да, уместо пред шалтерима и у редовима, грађани Србије све чешће користе интернет за обављање послова са државним органима. Број активних корисника Портала тренутно броји 340.000, што је за готово 40.000 више у односу на период од пре шест месеци.

Заказивање термина за личну карту и возачку дозволу, поручивање извода из матичне књиге рођених и уверења о држављанству, регистрација возила и замена возачке дозволе, тренутно су најпопуларније од укупно 300 различитих електронских услуга.

- Овај јубилеј доказ је да грађани препознају и користе бројне предности Националног портала – већи комфор, уштеде у времену и новцу. Тим који стоји иза еУправе непрекидно ради на њеном унапређењу. Почели смо да радимо на увођењу online плаћања и развоју нових електронских услуга. Грађани и представници привреде препознају наш труд, што се види кроз број активних корисника који непрестано расте – истиче Душан Стојановић, директор Дирекције за електронску управу.

Национални портал еУправа јавности је доступан од јуна 2010. године и налази се на адреси www.euprava.gov.rs. Тренутно, на њему са активна 104 органа државне управе која објављују 300 услуга. У прошлој години путем еУправе обављено је милионито продужење регистрације возила.


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи