Читај ми!

Учешће представника Дирекције за еУправу на панелу "Foundation of Big Data" у Сеулу

18.03.2016 12:05

У оквиру Конференције "BIG DATA - Solutions for Development", одржан је панел "foundation of Big Data", на коме је учествовао и Душан Стојановић, директор Дирекције за еУправу Републике Србије. Поред њега, панелисти су били и представници влада Колумбије и Казахстана, уз учешће угледних привредника из Републике Кореје.

Ова пленарна сесија је отворила дан 2 уз фокус на критичне тачке у развоју Big Data модела у оквиру државног апарата. Анализиран је закодавни оквир, али и институционални оквир и потребну инфраструктуру за развој овако важних пројеката.

- Србија се налази у значајном тренутку када су у питању овакви пројекти. Након успешне претходне године, где смо са колегама из Светске банке и UNDP канцеларије поставили Србију на мапу света када је Опен Дата модел у питању (www.data.gov.rs), настављамо даље по већ опробаном принципу. Креираћемо акциони план за Big Data модел и покушаћемо у неколико корака да донесемо још један брзи резултат Србији, који свакако може помоћи у развоју економије, пре свега кроз запошљавање нових људи. Ми већ видимо потенцијале овог модела у примени организације градског превоза или постављању противградних станица, али и у здравству где постоји неколико идеја у повоју - изјавио је Стојановић.


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи