Читај ми!

Стојановић: уштеде и до 15 милиона евра ако сервисе правимо у Cloud-у

03.11.2015 13:11

Панел дискусија „Како да ми управљамо пословним процесима, а не они нама“ одржана је данас у оквиру конференције Бизит 2015 коју другу годину за редом организује највећа домаћа ICT медијска кућа, PC Press.

Пословни процеси, њихова важност за ефикасно функционисање система, затим корпоративна култура, или како натерати раднике да заволе своје пословне процесе, као и руководство– извештавање, разумевање извештаја, унапређење пословања, биле су само неке од кључних тема за успешно пословање, које су отворене на овом панелу.

Дискусију је модерирао Миша Башић, док су у њој учествовали Душан Стојановић, директор Дирекције за електронску управу, Дамир Барјактаревић, генерални директор компаније GoPro, Александар Марковић, CTO компаније Металац Горњи Милановац, Владан Константиновић из компаније PC Tech и Драгољуб Јовковић, CTO компаније Делезе.

Душан Стојановић, директор Дирекције за електронску управу истакао је да се процењује да Република Србија годишње изгуби између 10 и 15 милиона евра, зато што се сервиси праве појединачно, а не у домену cloud услуга, kао и да Национални портал еУправа има све предиспозиције и могућности да постане први државни cloud.

- Неке информације као што су идентитети грађана никад неће моћи да напусте оквире државе, нити оквире самог система државне управе. Међутим, питање је дана када ћемо имплементирати нека друга решења за друге типове докумената. Ми радимо на студији коју ћемо врло ускоро и презентовати, а која ће показати какве све уштеде може да донесе примена нових технологија – изјавио је Стојановић и додао да Дирекција за електронску управу, кроз Национални портал еУправа, већ неколико година нуди cloud као решење.

Подсетимо, Бизит је једина конференција у Србији која окупља представнике домаће привреде и стручњаке из области информационих технологија. Ове године одржана је са циљем да у стручној јавности појача свест о значају примене савремених информационих технологија у пословању и њиховом све већем утицају на остваривање добрих пословних резултата.


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи