Читај ми!

Без приступа Порталу еУправа преко Google Chrome до 15.октобра

31.08.2015 09:07

Од 1. септембра до 15. октобра 2015. године приступ Националном Порталу еУправа неће бити могућ преко претраживача Google Chrome, због најаве компанија Google да од септембра 2015. године неће подржавати програмски језик Јava.

Дирекција за електронску управу ради на техничком прилагођавању Националног Портала еУправа новонасталим условима и проналаску техничког решења.
Након ових техничких интервенција приступ Националном Порталу еУправа биће омогућен у претраживачу Google Chrome, али уз неопходно инсталирање додатне апликације, која ће бити доступна свима на самом Порталу, како би све услуге поново неометано функционисале.
Подсистеми Портала еУправа који неће функционисати у претраживачу Google Chrome због употребе Java Applet-а су:

• електронско потписивање електронског обрасца;
• системи који су у употреби када је у питању извршавање електронских услуга: Продужење регистрационе налепнице на овлашћеним техничким прегледима и Замена старе возачке дозволе за нову.

Ситуација са интернет претраживачем Internet Explorer остаје непромењена, што значи да сви подсистеми и све функционалности Портала еУправа функционишу нормално када је у питању овај интернет претраживач.

Компанија Mozzila је у вези свог интернет претраживача Firefox издала саопштење да за сада не планира укидање Јava-е.

Извињавамо се свим корисницима Портала еУправа.


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи