Читај ми!

За пет година постојања - више од 300.000 корисника националног Портала еУправа Републике Србије

17.08.2015 09:00

Београд, август 2015. – Национални Портал еУправа Републике Србије прославио је свој пети рођендан са више од 300.000 активних корисника, преко 500 електронских услуга доступних грађанима и привредним субјектима.
Осмишљен како би грађанима и привредним субјектима омогућио да послове према држави обаве електронским путем – без физичког одласка на шалтер, без чекања у редовима и уз бројне новчане уштеде, Портал еУправа данас сарађује са 60 локалних самоуправа и преко 60 органа државне управе.
Међу најпопуларнијим услугама које државне институције нуде преко Портала еУправа су електронске услуге Министарства унутрашњих послова: заказивање термина за подношење захтева за издавање личне карте и пасоша и замена старе возачке дозволе за нову
Најтраженија услуга у претходној години била је Продужење регистрационе налепнице на овлашћеним техничким прегледима, па је у тако у јуну преко Портала еУправа регистровано милионито возило.
Национални Портал еУправа основан је у јуну 2010. године, као најједноставнији начин да се смање редови, избегне корупција, а повећају транспарентност и ефикасност у раду. Упркос одсуству закона који регулишу област електронске управе, као и мањку финансијских средстава, број градова и општина, као и грађана и пословних субјеката - корисника Портала, непрекидно расте. 
Од самог оснивања, Дирекција за електронску управу била је домаћин, организатор и гост бројних конференција на тему развоја еУправе. Данас је један од кључних носилаца развоја еУправе у Србији.


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи