Читај ми!

Обука запослених у Општини Зрењанин за рад на Порталу еУправа

29.06.2015 13:55

Обука за запослене у Општини Зрењанин, за рад на Националном порталу еУправа, одржана је данас у згради Управе овог града. Едукација је одржана као одговор на повећан број захтева грађана за еУслугама, односно потребом за више кадрова обучених за рад на Националном Порталу еУправа Републике Србије.

"Наша општина жели да постави нове и прошири број постојећих сервиса на Националном порталу еУправа. Корак ка нашем циљу - Зрењанину без редова и шалтера је добро обучен кадар и доступни сервиси прилагођени свакодневним потребама грађана" – изјавио је Душко Радишић, помоћник градоначелника ГУ Зрењанин, на чију иницијативу је едукација одржана.

Душан Стојановић, директор Дирекције за електронску управу истакао је да је Зрењанин један од најважнијих партнера националног Портала еУправа, као и једна од општина са најразвијенијом еУправом.

Дирекција за електронску управу


"Драго ми је што смо данас у општини која је својим грађанима омогућила да сами увиде све предности коришћења националног Портала еУправа - то су на првом месту вишеструке уштеде времена и новца. Зрењанинци су показали велико интересовање за еУправу и због тога планирамо да обучимо још већи број запослених који ће се бавити еУслугама" - истакао је Стојановић.

Национални Портал еУправа Републике Србије се налази на адреси www.euprava.gov.rs . Тренутно броји више од 260.000 корисника који на располагању имају око 300 услуга. Приступ порталу је бесплатан и отворен за све грађане Србије, а сналажење је лако и прилагођено људима са основним познавањем рада на рачунару.

Градска Управа Зрењанин на порталу тренутно нуди 13 услуга. Оне су доступне и на језицима националних мањина и то на Мађарском, Словачком и Румунском.


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи