Читај ми!

Милионито возило регистровано преко националног портала еУправа

04.06.2015 15:01

Продужење регистрације возила данас је успешно обављено по милионити пут преко националног портала еУправа. Ова услуга једна је од најтраженијих на сајту, јер захваљујући њој грађани до нове регистрационе налепнице могу да дођу за непуних 20 минута.

"Уштеда времена и новца, као и комфор, главни су разлози због којих све више корисника своја возила региструје преко портала еУправа. Грађанима је омогућено да уз помоћ рачунара плате услугу, и да потом на једном од тренутно 464 овлашћених места широм Србије закажу и заврше технички преглед", изјавио је Душан Стојановић, директор Дирекције за електронску управу.
Стојановић истиче "да је приступ еУправи бесплатан и отворен за све грађане Србије. Сналажење на порталу је лако и прилагођено људима са основним познавањем рада на рачунару. С тога, како он каже, не чуди цифра од чак 220.000 регистрованих корисника".
"Уз услугу продужења регистрације, грађани преко еУправе могу да замене возачке дозволе, закажу термин за подношење захтева за личну карту, пасош, извод из матичне књиге рођених, уверење о држављанству... и да са свог рачунара и од куће обаве друге послове, за које су раније морали да одлазе на шалтере" – објашњава Стојановић.

Национални портал еУправа јавности је доступан од јуна 2010. године и налази се на адреси www.еуправа.гов.рс. Тренутно, на Порталу услуге објављује 104 органа државне управе. Грађанима је доступно око 300 услуга.
Услуга продужења регистрације возила, грађанима је доступна од јуна 2012. године.


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи