Читај ми!

Прва награда ДИСКОБОЛОС за 2014. годину додељена je националном Порталу еУправа

04.12.2014 14:09

Информатички савез Србије (JISA) доделио је прву награду ДИСКОБОЛОС 2014 Министарству државне управе и локалне самоуправе за национални портал еУправе у категорији друштвене делатности. Са порталом еУправа конкурисао је орган у саставу Министарства Дирекција за еУправу за ову награду која је током протеклих 20 година постала врхунски изазов ствараоцима и јединствена потврда модерног пословања подстичући ауторе из целог света: САД, Индије, Шри Ланке, Кеније, Велике Британије, Белгије, Италије, Шпаније, Румуније, Бугарске и свих бивших југословенских земаља да за њу конкуришу.

Потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе др Кори Удовички је поводом ове награде изразила захвалност Информатичком савезу Србије и истакла да је она потврда да је ово Министарство заједно са Дирекцијом за еУправу на правом путу да развија електронску управу у Србији, јер је она најсигурнији начин да се смање редови, трошкови, у доброј мери смањи корупција и појача транспарентност и ефикасност у раду.

„Министарство ће дати све што је у његовој моћи да подигне свест јавности о предностима коришћења портала еУправа посебно међу општинама које немају еУслуге на порталу". Удовички је позвала грађане да то захтевају од својих јединица локалних самоуправа, а њихове представнике да извуку максимум из портала, како би грађани могли да са минимум напора, а са највише ефикасности и транспарентности добију шта им треба.

Током следеће године у плану је да развој еУправе подржимо законском инфраструктуром и да створимо потребне регистре о грађанима, запосленима и институцијама како бисмо многоструке ефекте еУправе осетили већ у 2016.години.

Награда ће бити додељена у среду, 10. децембра 2014. године са почетком у 14 часова у Скупштини града Београда.

Информатички савез Србије (JISA) у сарадњи са Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS), European Economic Chamber of Trade Commerce and Industry (EEIG), регионалним привредним коморама, информатичким асоцијацијама 12 европских земаља и великим бројем домаћих експерата је отворио и ове године конкурс и одабрао најбоља решења заснована на примени ИКТ за награду ДИСКОБОЛОС 2014.


Пошаљи на:  


Право коментарисања имају само регистровани корисници. Регистрацију можете извршити на страници Регистрација


Коментари

категорије

aрхива

Тражи