еУслуге

На страни еУслуге можете приступити услугама електронске управе. Услуге су подељене на услуге за грађане и привреду.

Услуге можете потражити преко животних области и ситуација кликом на одговарајућу икону. До жељене услуге можете доћи и преко линкова за преглед по почетном слову назива услуге или преко назива надлежног органа која пружа услугу. Такође, можете користити и класичну претрагу уносом дела речи или целе речи из назива услуге.

Самим избором услуге добијате детаљније информације о услузи, као и могућност да је извршите електронским путем, уколико је то понуђено.

За успешно изршење електронске услуге неопходно је инсталирање софтвера Јаva и Adobe Reader на рачунару са којег се приступа Порталу.

Попуњавање електронског обрасца је саставни део процеса извршавања електронске услуге на Порталу. Поља која се на њему налазе на јасан начин говоре о траженом податку при чему, за разлику од папирне форме, пружају могућност контроле унетог садржаја. На тај начин се кориснику доставља информација о томе да ли су унети подаци коректни или не. У случају да је одређени податак неопходно унети, а корисник то није учинио, систем ће приказати адекватну поруку и онемогућити наставак процеса док се грешка не исправи. Посебна погодност електронских образаца на Порталу јесте могућност аутоматског преузимања података из корисничког профила.

Квалификовани електронски потпис обезбеђује аутентичност, интегритет и непорецивост електронског документа. Електронско потписивање могуће је искључиво коришћењем квалификованог електронског сертификата издатог од стране сертификационих тела регистрованих код Управе за Дигиталну агенду.

Видео упутство - извршавање електронске услуге