Агенција за лекове и медицинска средства Србије

Агенција за лекове и медицинска средства Србије је регулаторна установа Републике Србије, одговорна за регулативу фармацеутског тржишта Србије. Агенција обезбеђује услуге издавања дозвола, одобрења и уверења за хумане и ветеринарске лекове и медицинска средства, као и контроле квалитета лекова и медицинских средства које испуњавају захтеве, потребе и очекивања корисника, захтеве закона и других нормативних докумената.

Претраживање лекова за употребу у ветеринарској медицини за које је Агенција издала дозволу за лек


Назив услуге

Претраживање лекова за употребу у ветеринарској медицини за које је Агенција издала дозволу за лек

Орган задужен за спровођење

Aгенција за лекове и медицинска средства Србије

Надзорни орган

Министарство здравља

Опис

Грађани могу претраживати лекове који се користе у ветеринарској  медицини, а имају дозволу за лек. Претраживање базе лекова омогућава добијање информација о траженом леку што подразумева назив лека, врсту решења, генерички назив лека, прозвођача, носиоца дозволе, облик и паковање, режим издавања, број решења, датум решења, ЈКЛ, АТЦ вет шифри, и ЕАН.

Где и како

Е-услуга која се односи на претраживање лекова који се користе у ветеринарској медицини је доступна 24 сата дневно, 7 дана у недељи, коришћењем интернет апликације Претраживање ветеринарскох лекова.

Интернет апликација која омогућава претраживање базе лекова налази се на  www.alims.gov.rs. Наведена апликација омогућава претраживање лекова по различитим критеријумима: по називу лека, по генеричком називу лека, по произвођачу лека, по носиоцу дозволе лека, датуму и броју решења, по режиму издавања лека, по АТЦ вет шифри и по врсти лека.

Уколико желите да претражите лекове, у поље за претрагу изаберите кључ за претрагу (назив лека, генерички назив лека, прозвођач, носилац дозволе, број решења, датум решења), а затим укуцајте податак који тражите.

Уколико желите да претражујете лекове по режиму издавања, у поље за претрагу изаберите одговарајући режим издавања лека (БРВ, НРВ, ПРВ).

Уколико желите да претражујете по АТЦ вет шифри, у поље за претрагу изаберите одговарајућу АТЦ вет шифру, а уколико желите да претражујете по врсти лека, у поље за претрагу изаберите врсту лека (готови лекови за ветеринарску употребу, дијагностици за ветеринарску употребу, вакцине за ветеринарску употребу).

Кликом на дугме „Претражи“, појавиће се сви лекови са изабраним критеријумима.Коментари

Агенција за лекове и медицинска средства Србије

http://www.alims.gov.rs

Војводе Степе 458

+381 11 / 395-11-47

+381 11 / 395-11-31

еАнкете