Агенција за лекове и медицинска средства Србије

Агенција за лекове и медицинска средства Србије је регулаторна установа Републике Србије, одговорна за регулативу фармацеутског тржишта Србије. Агенција обезбеђује услуге издавања дозвола, одобрења и уверења за хумане и ветеринарске лекове и медицинска средства, као и контроле квалитета лекова и медицинских средства које испуњавају захтеве, потребе и очекивања корисника, захтеве закона и других нормативних докумената.

Претраживање лекова за употребу у хуманој медицини за које је Агенција издала дозволу за лек


Назив услуге

Претраживање лекова за употребу у хуманој медицини за које је Агенција издала дозволу за лек

Орган задужен за спровођење

Агенција за лекове и медицинска средства Србије

Надзорни орган

Министарство здравља

Опис

Грађани могу претраживати лекове за употребу у хуманој медицини, за које је Агенција издала дозволу за лек. Претраживање базе лекова омогућава добијање информација о траженом леку што подразумева назив лека, врсту решења, генерички назив лека, прозвођача, носиоца дозволе, облик и паковање, режим издавања, број решења, датум решења, ЈКЛ, АТЦ, и ЕАН.

Где и како

Е-услуга која се односи на претраживање лекова за употребу у хуманој медицини је доступна 24 сата дневно, 7 дана у недељи, коришћењем интернет апликације Претраживање лекова.

Интернет апликација, која омогућава претраживање базе лекова, налази се на  www.alims.gov.rs. Наведена апликација омогућава претраживање лекова по различитим критеријумима: по називу лека, по генеричком називу лека, по произвођачу лека, по носиоцу дозволе лека, датуму и броју решења, по режиму издавања лека , по АТЦ шифри и по врсти лека. Уколико желите да претражите лекове, у поље за претрагу изаберите кључ за претрагу (назив лека, генерички назив лека, прозвођач, носиоц дозволе, број решења, датум решења), а затим укуцајте податак који тражите. Уколико желите да претражујете лекове по режиму издавања, у поље за претрагу изаберите одговарајући режим издавања лека (Р, БР, З, СЗ, СЗР). Уколико желите да претражујете по АТЦ шифри, у поље за претрагу изаберите одговарајућу АТЦ шифру, а уколико желите да претражујете по врсти лека, у поље за претрагу изаберите врсту лека (биљни, хумани, хомеопатски, крв, састојци крви, крвни деривати и други сродни производи, вакцине). Кликом на дугме „Претражи“, појавиће се сви лекови са изабраним критеријумима.Коментари

Агенција за лекове и медицинска средства Србије

http://www.alims.gov.rs

Војводе Степе 458

+381 11 / 395-11-47

+381 11 / 395-11-31

еАнкете