Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obavlja poslove državne uprave koji se odnose na: zaštitu života, lične i imovinske bezbednosti građana; sprečavanje i otkrivanje krivičnih dela i pronalaženje i hvatanje učinilaca krivičnih dela i njihovo privođenje nadležnim organima; održavanje javnog reda i mira; pružanje pomoći u slučaju opasnosti; obezbeđivanje zborova i drugih okupljanja građana; obezbeđivanje određenih ličnosti i objekata, uključujući i strana diplomatska i konzularna predstavništva na teritoriji Republike Srbije; bezbednost, regulisanje i kontrolu saobraćaja na putevima; bezbednost državne granice i kontrolu prelaska granice i kretanja i boravka u graničnom pojasu; boravak stranaca; promet i prevoz oružja, municije, eksplozivnih i određenih drugih opasnih materija; ispitivanje ručnog vatrenog oružja, naprava i municije; zaštitu od požara; protivgradna odbrana; državljanstvo; jedinstveni matični broj građana; elektronsko vođenje podataka o ličnosti; prebivalište i boravište građana; lične karte; putne isprave; međunarodnu pomoć i druge oblike međunarodne saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, uključujući i readmisiju; ilegalne migracije; azil; obučavanje kadrova; upravno rešavanje u drugostepenom postupku po osnovu propisa o izbeglicama, kao i druge poslove određene zakonom.

Prijava boravišta stranca
Izvršavanje ove usluge je dostupno samo korisnicima prijavljenim sa elektronskim sertifikatom. Kliknite na dugme da biste izvršili uslugu.

Naziv usluge

Prijava boravišta stranca 

Organ zadužen za sprovođenje

MINISTARSTVO UNUTRAŠNjIH POSLOVA REPUBLIKE SRBIJE

Nadzorni organ

MINISTARSTVO UNUTRAŠNjIH POSLOVA REPUBLIKE SRBIJEUprava granične policije 

Preduslovi

Građanin je prijavljen na portal eUprava kvalifikovanim elektronskim sertifikatom. 

Ograničenja

Fizička lica koja prijavljuju stranca na adresi koja nije njihova adresa prebivališta ne mogu da koriste ovu uslugu ako ta nepokretnost nije uknjižena u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ), kao i u slučaju da adresu nije moguće prepoznati u Adresnom registru Republike Srbije. 

Opis

Elektronska usluga „Prijava boravišta stranca“ namenjena je fizičkim licima koja vrše prijavu boravišta stranca na teritoriji Republike Srbije. Ova usluga treba da omogući da fizička lica kod kojih stranci dolaze u posetu izvrše prijavu boravišta stranca na:

1.  adresu prebivališta podnosioca zahteva koja podrazumeva da će stranac biti prijavljen na adresu prebivališta podnosioca prijave (koja je upisana u ličnu kartu podnosioca prijave)

2.  drugu adresu podnosioca zahteva koja podrazumeva prijavu boravišta stranca na adresu nepokretnosti koja je u vlasništvu podnosioca prijave, a nije njegovo aktuelno prebivalište.

Svrha ove elektronske usluge je da omogući prijavu boravišta stranca bez odlaska u područnu policijsku upravu, odnosno policijsku stanicu, već putem Interneta, a preko Portala eUprava, popunjavanjem obrasca elektronske prijave.

Prilikom elektronske prijave boravišta dodatno se dostavljaju podaci o broju mobilnog telefona i adresi elektronske pošte podnosioca prijave i stranca za koga se vrši prijava, kako bi se nakon izvršene elektronske prijave boravišta omogućila dostava elektronske potvrde o prijavljenom boravištu. To znači da po uspešno izvršenoj elektronskoj prijavi boravišta stranca podnosilac prijave, na adresu elektronske pošte, dobija popunjenu, automatski generisanu elektronsku prijavu boravišta stranca. 

Pomoć / Uputstvo

Uputstvo za podnošenje elektronske prijave boravišta stranca dostupno je OVDE 

Korisni linkovi

Zvanična Internet prezentacija Ministarstva unutrašnjih poslova – www.mup.gov.rs

Informacije za strance Izvršavanje ove usluge je dostupno samo korisnicima prijavljenim sa elektronskim sertifikatom. Kliknite na dugme da biste izvršili uslugu.Komentari

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

http://www.mup.gov.rs

Bulevar Mihajla Pupina 2

+ 381113062000

-

eAnkete