Град Смедерево

У Граду се обављају послови од непосредног интереса за грађане утврђени Уставом и законом, послови који су Граду поверени из оквира права и дужности Републике, као и други послови утврђени Статутом.

Уверење о држављанству
Извршавање ове услуге је доступно само корисницима који имају креиран кориснички налог. Кликните на дугме да бисте извршили услугу.

Назив услуге

Издавање уверења о држављанству

Орган задужен за спровођење

ГРАДСКА УПРАВА СМЕДЕРЕВО
ОДЕЉЕЊЕ ЗА ОПШТУ УПРАВУ, МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ, ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ И ЗАЈЕДНИЧКЕ ПОСЛОВЕ
МАТИЧНА СЛУЖБА

Опис

Уверење о држављанству је потврда којом лице доказује да је држављанин Републике Србије.
Уверење се издаје на захтев странке.

Где и како

Захтев можете поднети и платити електронским путем ( дугме " еУслуге" изнад и испод овог текста ) или можете преузети образац захтева ( доле у тексту под " Оригинални обрасци ") и исти попунити и предати на шалтерима 13,14,15,16 и 17 Услужног центра Градске управе Смедерево, сваким радним даном од 07:30 до 19:00 часова. 
 
*** Напомена - таксе се не наплаћују у следећим случајевима за: здравствену књижицу, дечији додатак, матерински додатак, родитељски додатак, школовање, војни рок, социјалне помоћи, здравствено осигурање, куповине прве непокретности, упис у матичне књиге, пријава рођења, пријава смрти, заснивање радног односа, регистрација за спортски клуб.

*** У остале случаје, за издавање уверења потребно је уплатити таксу.

*** Такође подносилац захтева плаћа поштанске трошкове ( без обзира да ли је у горе наведеним ситуацијама ослобођен таксе или не ), уколико жели да документ добије на кућну адресу.

Правна подлога

Закон о држављанству Републике Србије ( "Службени гласник РС" број 24/2018. од 26.03.2018. године )

Оригинални обрасциИзвршавање ове услуге је доступно само корисницима који имају креиран кориснички налог. Кликните на дугме да бисте извршили услугу.Коментари

Град Смедерево

http://www.smederevo.org.rs/

Омладинска 1

+381 (0) 26 672 724

+381 (0)26 4621 969

еАнкете