Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obavlja poslove državne uprave koji se odnose na: zaštitu života, lične i imovinske bezbednosti građana; sprečavanje i otkrivanje krivičnih dela i pronalaženje i hvatanje učinilaca krivičnih dela i njihovo privođenje nadležnim organima; održavanje javnog reda i mira; pružanje pomoći u slučaju opasnosti; obezbeđivanje zborova i drugih okupljanja građana; obezbeđivanje određenih ličnosti i objekata, uključujući i strana diplomatska i konzularna predstavništva na teritoriji Republike Srbije; bezbednost, regulisanje i kontrolu saobraćaja na putevima; bezbednost državne granice i kontrolu prelaska granice i kretanja i boravka u graničnom pojasu; boravak stranaca; promet i prevoz oružja, municije, eksplozivnih i određenih drugih opasnih materija; ispitivanje ručnog vatrenog oružja, naprava i municije; zaštitu od požara; protivgradna odbrana; državljanstvo; jedinstveni matični broj građana; elektronsko vođenje podataka o ličnosti; prebivalište i boravište građana; lične karte; putne isprave; međunarodnu pomoć i druge oblike međunarodne saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, uključujući i readmisiju; ilegalne migracije; azil; obučavanje kadrova; upravno rešavanje u drugostepenom postupku po osnovu propisa o izbeglicama, kao i druge poslove određene zakonom.

Zakazivanje termina za podnošenje zahteva za ličnu kartu i pasoš - Niš
Izvršavanje ove usluge je dostupno samo korisnicima koji imaju kreiran korisnički nalog. Kliknite na dugme da biste izvršili uslugu.

Naziv usluge

 Zakazivanje termina za podnošenje zahteva za ličnu kartu i pasoš

Organ zadužen za sprovođenje

Policijske uprave ili policijske stanice na kojima građani imaju prijavljeno prebivalište osim u slučaju kada se podnosi zahtev za izdavanje pasoša za državljane Republike Srbije koji imaju prebivalište na području AP KiM, kao i državljani Republike Srbije kojima su uverenja o državljanstvu izdata od organa Republike Srbije nadležnih za područje AP KiM, a nemaju prijavljeno prebivalište u Republici Srbiji, zahtev za izdavanje pasoša podnose isključivo u Beogradu, u Ministarstvu unutrašnjih poslova - u Koordinacionoj upravi, ulica Ljermontova broj 12a, a na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije od 16. 09. 2009. godine, (Uredba o postupku utvrđivanja ispunjenosti propisanih uslova za izdavanje pasoša za lica sa područja AP KiM – "Sl. glasnik RS" broj 76/09).

Nadzorni organ

 MINISTARSTVO UNUTRAŠNjIH POSLOVA - Uprava za upravne poslove

Opis

Zakazivanje termina u Policijskoj upravi Niš mogu zakazati građani koji imaju stalno prebivalište na teritoriji Grada Niša. Zakazivanje se može izvršiti pojedinačno ili za članove uže porodice (maksimalno za 4 člana). Dokumenta za koje se vrši zakazivanje su lična kartaputna isprava (pasoš) ili zajedno lična karta i putna isprava.

Prilikom dolaska u zakazano vreme potrebno je sa sobom poneti sva neophodna dokumenta kao i dokaz o uplati taksi. Spisak dokumenata i brojeve tekućih računa za uplatu administrativnih taksi (svrhu, primaoca, poziv na broj...) možete videti ovde
U slučaju da sa sobom nemate sve navedeno, usluga neće biti izvršena.

Gde i kako

Policijska Uprava u Nišu
Prostorije Mesne kancelarije Filip Kljajić
Ul. Bulevar Nemanjića BB, Niš

Korisni linkovi

Zvanična Internet prezentacija Ministarstva unutrašnjih poslova – sekcija Dokumenta građana.

Najčešća pitanja oko izdavanja novih ličnih dokumenata: link.

Najčešća pitanja/problemi oko usluge eZakazivanje: link.Izvršavanje ove usluge je dostupno samo korisnicima koji imaju kreiran korisnički nalog. Kliknite na dugme da biste izvršili uslugu.Komentari

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

http://www.mup.gov.rs

Bulevar Mihajla Pupina 2

+ 381113062000

-